Tibbisuluk.com Forum - Sülük Hakkında Aradığınız Herşey Burda

Orjinal Görünüm: Sülük tedavisinde enfeksiyon kapma riski var mıdır ?
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
Uygulanıcak bölge pis ise sülük enfeksiyona sebep olabilir. Sülüklerin dış yüzeyi sterilize edilmemişse ,sülüğün üstündeki bakterilerden enfeksiyon kapabilirsiniz . Uygulanacak bölge temiz olursa ve de sülüklerin dış yüzeyleri sterilize edilmiş olursa hiçbir enfeksiyon görülmez…

Ülkemizde sülük temin yerleri İstanbul’da Mısır Çarşısı ,İzmir’de Hisar Önü hatta ülkemizde Pazar yerlerinde ellerinde şişelerle sülük satışının yapıldığını biliyoruz. Sülük satışı yapılan yerlerin bu konuda özen göstermedikleri bilinmektedir. Sülüklerin medikal tedavide kullanımı sebebi ile titizlik gösterilmesi gerekmektedir (Dış yüzeylerinin Sterilize edilmesi gerekmektedir). Bu konuda uzman olmayan yerlerden sülük alınmasında sülük kaynaklı enfeksiyonların artmasına neden olmaktadır. Kliniklerin veya Kişilerin bu sülükleri dikkatsizce kullanmaları bilinen ve bilinmeyen enfeksiyonlar kapma ihtimali açısından büyük risk taşımaktadır.
Yetiştiriciliği yada kontrolü gözetimi ve tedavileri yapılan sülüklerde, enfeksiyon kapma riski yok denecek kadar azdır. Tabiki sülük tekrar tekrar aynı kişi yada başkası tarafından kullanılmadıysa. Bu işi uzun süredir araştıran bir Su ürünleri mühendisi olarak sizlere şu bilgileri verebilirim. Sülüklerin simbiyoz yani beraber yaşadıkları bir su bakterisi vardır. Adıda Aeromonas hydrophila dır. Bu bakteri sülüğün sindirim sistemini kontrol eder ve sülükten ayrıştırılırsa sülükler ölürler. Çok nadirde olsa gerek tatlı suda yüzerken açık yaralardan yada sülük gibi sucul canlılardan insanlara bulaşabilir ama tedavisi çok basittir. İnsan vücudunda ufak bir kist oluşturmasıyla gözlemlenebilir, antibiyotiğe çok dayanıksız olduğu içinde bir kaç günlük antibiyotik tedavisiyle yok edilebilir. Ben kendimden biliyorum Smile Tabi ömrünü suları araştırarak geçiren biri olarak sudan kapmadığımız enfeksiyon kalmadı Smile En çabuk ve kolay iyileşenide Aeromonas dı. Eğer bu uygulamayı yapacak ve sülükten şifa arayacaksanız benim tavsiyem sülüğü emerken çekmeyin yada müdahele etmeyin. Çünkü sindirim sisteminde yaşayan ve orada keyfi gıcır olan bi bakterinin sizlere bulaşmasının tek nedeni onu kendi vücudunuza almanız olur. Sülüğede müdahele ederseniz hayvancağız kusma yapabilir ve hiç niyeti olmamasına rağmen size aeromonas bulaştırabilir. Dediğim gibi korkulacak bişey yoktur ama ne gerek var böyle bişeye. Sağlıklı bir yaşam dilerim hepimize...
Merhabalar siteye yeni uye oldum ancak ilgimi cekti. Varislerim nedeniyle kullanmak isterim fakat bir konuyu anlamak istiyorum

Sterilize etmek nasildir yada Sulugun steril olup olmadigini nasil anlariz.
2. olarak Su anda yurt disinda yasiyorum fakat Gaziantepliyim. Gaziantep yada cevre illerinde Steril suluk temin edebilecegim bir yer varmi
Simdiden tesekkur ederim

cyclone Yazılan:
Merhabalar siteye yeni uye oldum ancak ilgimi cekti. Varislerim nedeniyle kullanmak isterim fakat bir konuyu anlamak istiyorum

Sterilize etmek nasildir yada Sulugun steril olup olmadigini nasil anlariz.
2. olarak Su anda yurt disinda yasiyorum fakat Gaziantepliyim. Gaziantep yada cevre illerinde Steril suluk temin edebilecegim bir yer varmi
Simdiden tesekkur ederim

Merhaba cyclone
Tıbbi sülükleri sterilize etme işlemi baya zahmetli ve uzun süren bir işlemdir. bir sülüğün sterilize edilip edilmediğini anlayamazsın bu işlem dışarıdan anlaşılacak gibi degildir yani gözle göremezsin Smile
Profesyonel olarak yetiştiriciliğini ve satışını tek ve en güvenli yapan sitenin içinde bulunuyosun http://www.tibbisuluk.com tıbbi sülükleri adresine kargo ile gönderiyorlar.

bahattin Yazılan:
Yetiştiriciliği yada kontrolü gözetimi ve tedavileri yapılan sülüklerde, enfeksiyon kapma riski yok denecek kadar azdır. Tabiki sülük tekrar tekrar aynı kişi yada başkası tarafından kullanılmadıysa. Bu işi uzun süredir araştıran bir Su ürünleri mühendisi olarak sizlere şu bilgileri verebilirim. Sülüklerin simbiyoz yani beraber yaşadıkları bir su bakterisi vardır. Adıda Aeromonas hydrophila dır. Bu bakteri sülüğün sindirim sistemini kontrol eder ve sülükten ayrıştırılırsa sülükler ölürler. Çok nadirde olsa gerek tatlı suda yüzerken açık yaralardan yada sülük gibi sucul canlılardan insanlara bulaşabilir ama tedavisi çok basittir. İnsan vücudunda ufak bir kist oluşturmasıyla gözlemlenebilir, antibiyotiğe çok dayanıksız olduğu içinde bir kaç günlük antibiyotik tedavisiyle yok edilebilir. Ben kendimden biliyorum Smile Tabi ömrünü suları araştırarak geçiren biri olarak sudan kapmadığımız enfeksiyon kalmadı Smile En çabuk ve kolay iyileşenide Aeromonas dı. Eğer bu uygulamayı yapacak ve sülükten şifa arayacaksanız benim tavsiyem sülüğü emerken çekmeyin yada müdahele etmeyin. Çünkü sindirim sisteminde yaşayan ve orada keyfi gıcır olan bi bakterinin sizlere bulaşmasının tek nedeni onu kendi vücudunuza almanız olur. Sülüğede müdahele ederseniz hayvancağız kusma yapabilir ve hiç niyeti olmamasına rağmen size aeromonas bulaştırabilir. Dediğim gibi korkulacak bişey yoktur ama ne gerek var böyle bişeye. Sağlıklı bir yaşam dilerim hepimize...

peki bu kist vücudun neresinde oluşabilir??

istanbulda steril sülüğü nerden bulucam olmadı ne yaparsam steril olur kimyasal maddeler ve kaynatma sanıyorum ki hayvanı perişan eder Smile
kist genellikle sülüğün uygulandığı bölgelerde oluşur tam anlamıyla bi kistte değildir aslında vucudun hiç tanımadığı bi bakteriye gösterdiği tepkidir ama dediğim gibi korkulacak bi şey yoktur. kısa bi antibiotik tedavisiyle hemen geçer.........

Istanbulda tibbi sülüğü dışarıdan alırsanız... sterilize edilip edilmediğini anlayamazsınız ve bunu işlemi yapmak çok uzun zaman alır ve baya uğraştırıcı bi iştir. en iyisi http://www.tibbisuluk.com dan sipariş vermeniz. zaten bir gün içinde yolluyorlar..
gaziantepte inonu caddesınde murat otelın karşısında sülükcü var
peki nil hanım bu sülükçünün sattığı sülükleri nerden temin ettiğini ve doğadan toplanan sülüklerin ne gibi hastalıklar taşıbileceğini biliyomusunuz mesala AİDS, Hepatit B, Tifo, Deli dana ve kuş gribi gibi virusleri taşıyabileceğini biliyor musunuz?
kerkenesin eteğinde sülük gölünde yüzyıllardır insanlar sülük tutturuyor, bizde geçenlerde gittik arkadaşa yaklaşık 50 sülük tuttu kanama dışında problem yaşamadık.çok faydasını gördü...bence korku gereksiz..
Sayfalar: 1 2
Referans URL